Biztos mindenki ismeri és a nagy többség szereti is… piros és
édes. Jótékony hatását sem vitatja senki.
Én imádom, és minden évben várom már, hogy szezonja legyen…
de mélyenszántó gondolatokra eddig nem sarkalt.
A nevében is benne van görög, de terem nálunk is méghozzá nem
is akármilyen, "mézédes vajszlói" .
Mégis illetve mégsem azt vesszük, mert ki nem találnátok...drágább…de minél is?
Elmondhatná, levezethetné nekem valaki, hogy hogy lehet az,
hogy Magyarországon olcsóbb a Görögországból az ottani magasabb minimálbérből
élő termelő által megtermelt drága üzemanyagárak mellett ide szállított dinnye.
Ez hogy lehet olcsóbb, mint a helyben termelt dinnye?
Vonatkoztassunk el az íztől… nem nyitnék vitát arról hogy
melyik a finomabb, de arról igen hogy legyünk lokálpatrióták vásároljunk magyar
és ha lehet helyi termékeket, de hogy ha még egy 1000 km-re lévő országból ide utaztatott
gyümölcs is olcsóbb mint a magyar és itt nem a prémium kategóriás termékekre
gondolok. Nemzeti öntudatból megbuktunk ebben az esetben.
Valami hiba lehet a rendszerben!
Bizonyára van valami bonyolult közgazdasági képlet vagy politikai összeesküvés elmélet a háttérben...
Vagy csak annyi, hogy sokan kis hazánkban még az anyjukat is eladnák 2 forintért.
Bárhogy is van, nálunk a tej sem hazai, a gyümölcs sem hazai, de akkor mi az?
És amit a magyar termelők termelnek az hol van? Külföldön megvehetjük jó pénzért a magyar árut....ez az üzlet nem mondom!
Aminek értéke vagy minősége van, legyen az étel vagy szellemi termék mi magyarok, jó szokás szerint eladjuk! Had járjon jól vele más!
Bár a héten már Lőrinc belepisilt a dinnyébe, úgyhogy ezt a keresztkérdést majd jövőre gondolom újra.
Azt hiszem mára ennyi....
Puszik
Bár a héten már Lőrinc belepisilt a dinnyébe, úgyhogy ezt a keresztkérdést majd jövőre gondolom újra.
Azt hiszem mára ennyi....
Puszik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése